Higijenski tretman

Prvi i osnovni tretman nege lica

Higijenski tretman lica prvi je i osnovni tretman nege lica. Preporučljivo je raditi ga jednom mesečno, jer je koža svakodnevno izložena štetnim uticajima spoljne sredine kao što su smog, duvanski dim, prašina itd. Čišćenje lica se preporučuje svim tipovima kože.

KOME JE NAMENJEN?

Higijenski tretman lica se preporučuje svima – muškarcima i ženama svih uzrasta, bilo da želite da tretirate problematičnu kožu sa aknama i bubuljicama ili da pospešite svežinu i hidriranost svoje kože. Mešovite i problematične kože je potrebno čistiti nešto češće i na taj način izbeći proširene pore i eventualne ožiljke od upalnih procesa, a suve i osetljivije kože ovaj će tretman obavljati ređe i na taj način osigurati dobar tonus koji je kod ovih koža ugrožen jer su iste sklone lišajevima i ranom opuštanju te preosetljivosti na atmosferske uticaje.

Procedura tretmana

Korak 1

Prvi korak je uklanjanje mrtvih stanica kože pilingom i otvaranje pora pomoću vodene pare i ozona koji će nam omogućiti lakšu ekstrakciju mitisera ili miliuma.

Korak 2

Sledi mehaničko čišćenje ili ekstrakcija, trajanja najviše 30 minuta, kako bi se izbeglo nasilno čišćenje pora. Ukoliko koža nije dugo čišćena, bolje je ponoviti čišćenje za tri nedelje, nego preterati i iritirati kožu predugim čišćenjem. Nakon ekstrakcije sledi toniranje i dezinfekcija pora.

Korak 3

Treći korak je smirivanje i hranjenje kože maskom za lice, koji opet zavisi od tipa i stanja kože koju smo tretirali.

Korak 4

Kao četvrti korak, klijentima sugerišemo i masažu lica, vrata i dekoltea kako bi se dodatno podstakli metabolički procesi kože i kako bi koža još bolje apsorbovala hranljive sastojke iz maske i kreme koju nanosimo po završetku tretmana. Masaža se ne radi na koži zahvaćenoj aknama kao i kod izuzetno osetljive kože.